«Drillo» bytter favorittlag på grunn av Super League

Publisert kl20 april 2021 17:13 by Redaksjonen

TRENERLEGENDE: Tidligere landslagssjef Egil Drillo Olsen. | NTB Scanpix

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Egil «Drillo» Olsen angriper planene om en utbryterliga for storklubbene i Europa. Han tror en samlet protest kan stoppe prosjektet.

– Det vil nok ikke overraske noen hva jeg mener om dette. Jeg melder meg på i hylekoret. Jeg kjenner ikke detaljene, men dette er vel et forsøk på å gjøre de rike enda rikere. Det er ganske usmakelig. Måten det er gjort på, er også ganske provoserende, spør du meg, sier Drillo til NTB.

– Hvis den nye ligaen blir en realitet, hva vil det bety for fotballens framtid?

– Om den ikke dør, så vil den bli redusert på mange måter. Men jeg har et håp om at protestene og motkreftene er så store og mange at dette (ligaplanene) kanskje kan drepes, sier Olsen.

– Hvis noen kan organisere motstanden, få med seg supportere, grasrota og kanskje til og mediene til en viss grad, tror jeg dette kan stoppes, tilføyer den tidligere landslagssjefen.

Bytter klubb

Drillo sier at støtten fra Infantino kan være gunstig i kampen mot superligaen. Han har i flere år hatt Atlético Madrid som favorittlag i Spania.

– Det er det slutt på. Nå sitter jeg igjen med Getafe, sier Drillo.

Atlético er en av tolv klubber som allerede har takket ja til å være med i superligaen. Dette er de elleve andre: Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United og Tottenham fra England. Barcelona og Real Madrid fra Spania. Inter, Juventus og Milan fra Italia.

Liker du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

ATLÉTICO MADRID: Luis Suarez i sin nye klubb.AFP

Støtte

Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har vært knallharde i sin kritikk av planene. President Aleksander Čeferin kalte mandag flere klubbledere for «slanger, løgnere og kynikere».

Uefa fikk tirsdag støtte fra Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) for å sette en stopper for opprettelsen av den nye ligaen.

– Det er ingen tvil, vi kan bare være sterkt imot opprettelsen av denne superligaen. En lukket butikk som bryter med alle andre etablerte institusjoner, sa Fifa-president Gianni Infantino.

Liker du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

TOPPSJEF: FIFA-president Gianni Infantino.Markku Ulander/Lehtikuva / NTB scanpix.

(©NTB)