RASTE: Rafael Benítez var ikke fornøyd med dommeren etter straffesituasjonen.

Dommeren måtte beklage til Benítez etter «den verste avgjørelsen noensinne»

Ole-Jørgen Wiig

6. april 2017

I Newcastle onsdag kveld skjedde det en dommeravgjørelsen du aldri har sett før.

Newcastle beholdt ligaledelsen i Championship etter å ha slått Burton Albion 1-0 på St. James’ Park, men seieren ble totalt overskygget av en hendelse i førsteomgang.

Hjemmelaget hadde fått straffe på stillingen 0-0 og Matt Richie satte den enkelt i mål, men dommeren annulerte scoringen fordi Dwight Gayle var for langt inne i 16-meteren da straffen ble tatt.

Det er riktignok korrekt dømt, men i stedet for at Ritchie måtte ta straffen på nytt – som er det riktige å dømme – fikk istedenfor Burton Albion indirekte frispark.

Newcastle-spillerne, inkludert manager Rafa Benítez, raste mot dommeren og kampen ble stoppet i over fem minutter, men avgjørelsen stod. Newcastle mistet dermed muligheten til å få ta straffespark.

Se den bisarre hendelsen under!

Dommeren innså feilen etter kampen og beklaget via dommerforeningen for den mildt sagt uheldige hendelsen. Situasjonen fikk massiv oppmerksomhet i England og blir beskrevet som «den verste avgjørelsen i historien».

– Dessverre har dommeren misforstått regelen. Keith og hans team er forståelig nok opprørt for konsentrasjonssvikten og beklager feilen, kom det i en pressemelding fra dommerforeningen.