PÅ SIDELINJEN: Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær.

Dette sa Solskjær etter seksmålskampen mot Liverpool

13. mai 2021

FotballPremier League

Manchester United åpnet strålende, men Liverpool snudde 0-1 til en kruttsterk 4-2-seier i torsdagens storkamp i Premier League. Roberto Firmino scoret to mål.

Seieren betyr at Jürgen Klopps Liverpool-mannskap klatret til femteplass på tabellen. Opp til Chelsea på den viktige fjerdeplassen skiller det fire poeng, mens Leicester er ytterligere to foran.

Samtidig har Liverpool en kamp til gode på rivalene om mesterligabillettene. Serieavslutningen i Premier League ligger an til å bli et Europa-drama.

Ole Gunnar Solskjærs Manchester United røk på sitt andre ligatap på tre dager torsdag, men har fortsatt et solid grep om annenplassen på tabellen.

– De fortjente å vinne. Vi slapp inn mål på nøkkeltidspunkter i kampen, rett før pause og rett etter pause, i tillegg til på slutten, sa Solskjær til Sky Sports.

Han la til at United «ga bort» flere mål til gjestene.

– De er veldig aggressive og gode til å presse. Vi skapte vårt eget fall, sa Solskjær.

Klopp strålte

Managerkollega Jürgen Klopp hadde et smil om munnen.

– Det var en strålende «fight» og en god kamp. Det var intenst. Akkurat slik et derby skal være. Min første seier på Old Trafford var god timing. Vi trengte den, og fortjente den, sa Liverpool-manager Jürgen Klopp til Sky Sports.

– Vi er fortsatt med i mesterligakampen. Vi gjorde det vi kunne i dag, tilføyde tyskeren.

På Old Trafford fikk gjestene en lei start. Kun ti minutter var spilt da Liverpool-forsvarer Nathaniel Phillips styrte ballen i eget mål etter et skudd fra Bruno Fernandes.

Snuoperasjonen startet imidlertid det siste kvarteret av første omgang med scoringer av Diogo Jota og Roberto Firmino.

Liker du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

BREDT SMIL: Fra Liverpool-manager Jürgen Klopp.

Slo tilbake

Det første målet kom da Jota flikket et skudd fra nevnte Phillips i nettet bak United-keeper Dean Henderson. Scoringen etter 34 minutter ga gjestene momentum.

Rett før pause møtte så Roberto Firmino et innlegg fra Trent Alexander-Arnold på bakerste stolpe og stanget inn 2-1.

Firmino var også sist på ballen da United-forsvaret ga en retur på et skuddforsøk fra Alexander-Arnold rett etter pause. De viktige scoringene var brasilianerens sjuende og åttende i ligaen denne sesongen.

Like etterpå kunne også lagkamerat Jota blitt tomålsscorer, men avslutningen fra portugiseren smalt i stolpen.

I stedet skapte Marcus Rashford spenning da han reduserte til 2-3 midt i omgangen. Like etter klarerte Liverpool-forsvaret på strek da innbytter Mason Greenwood avsluttet.

Nærmere kom ikke hjemmelaget poeng. I stedet satte Mohamed Salah inn 4-2 på en kontring helt på tampen.

Nye protester

Torsdagens prestisjeoppgjør skulle vært spilt 2. mai, men voldsomme demonstrasjoner mot Manchester Uniteds eiere tvang fram en utsettelse.

Også foran torsdagens kamp ble det gjennomført protester utenfor Old Trafford. I tillegg skal en buss tilhørende bortelaget ha blitt hindret i å kjøre.

I frykt for nye omfattende protester skal United-ledelsen ha forsterket sikkerheten rundt klubbens hjemmebane kraftig. Et stort politioppbud var til stede i området.

United-fansen har protestert mot klubbens eiere flere ganger tidligere, men sinnet toppet seg som følge av United-toppenes rolle i planene om en ny europeisk superliga.

MANCHESTER UNITED: Hjørneflagget på Old Trafford.