Dette er 67 prosent av engelske fotballsupportere negative til

Publisert kl04 February 2020 16:20 by Redaksjonen

FANS: River seg i håret. | Reuters

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Hele 67 prosent av engelske fotballsupportere mener kampene er blitt mindre underholdende etter at VAR ble tatt i bruk, viser fersk undersøkelse.

Videoassistert dømming (VAR) har fått så hatten passer fra alle kanter etter at nyvinningen ble tatt i bruk i den engelske toppserien denne sesongen.

Supportere så vel som eksperter har vært kritiske til VAR, hvor oppstykking av spillet og tidsbruken på VAR-avgjørelser er et par av argumentene som blir brukt.

Premier League har gjennomført sin egen undersøkelse av VAR etter 250 kamper i den engelske toppdivisjonen og vil presentere sine funn for klubbene på et møte torsdag. Men allerede nå kan Sky Sports fortelle hva folket mener om den utskjelte teknologiske nyvinningen.

Og det er ikke godt nytt for dem som elsker den videoassisterte dømmingen.

En undersøkelse utført av YouGov for den britiske mediegiganten viser at hele 67 prosent av de spurte mener fotballkampene er blitt mindre underholdende etter at VAR ble tatt i bruk. 15 prosent ønsker å stoppe bruken av VAR helt.

Visste du at man kan streame flere av Europas mest populære ligaer helt gratis? Trykk her for å registrere deg hos LeoVegas og se storklubbene!

VIDEODØMMING: VAR har akkurat sjekket en situasjon i Premier League.Reuters

Ønsker å fortsette, men må endres

Til tross for at mange mener kampene har fått lavere underholdningsverdi, er det et stort flertall som ønsker å beholde VAR. Hele 74 prosent ønsker å fortsette med VAR, men vil endre måten det brukes.

Men det finnes også de som ønsker å beholde VAR slik det brukes i dag. 8 prosent, skal vi tro undersøkelsen.

Vi trenger din mening om Sportsbibelen: Meld deg på og vær med i trekningen av sesongkort hos Dplay!

VAR I BRUK: Dommer Stuart Attwell benytter seg av videodømming (VAR), mens Manchester Uniteds Ashley Young følger nøye med.AFP

(©NTB)