STJERNER: Presnel Kimpembe og Neymar for PSG.

Danket PSG ned fra tronen i Ligue 1

23. mai 2021

FotballLigue 1

Lille er fransk seriemester i fotball etter å ha slått Angers 2-1 på bortebane i siste serierunde. Stjernetunge Paris Saint-Germain måtte nøye seg med sølv.

Det var duket for drama i sesongavslutningen i fransk Ligue 1 søndag. Serieleder Lille hadde på forhånd ett poeng til gode på PSG, et forsprang laget tok godt vare på.

Canadiske Jonathan David ga topplaget en drømmeåpning da han fikset ledelse allerede etter ti minutters spill, og da Burak Yilmaz økte til 2-0 på straffe rett før pause roet Lille-nervene seg ytterligere.

Angelo Fulgini reduserte for Angers i sluttsekundene, men scoringen fikk ingen betydning i gullstriden.

Liker du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

Vant

For Kylian Mbappé og resten av stjernene i PSG ble 2-0-seieren mot Brest en særdeles mager trøst. Det endte med seriesølv i en sesong som neppe vil bli betegnet som annet enn skuffende for den hardtsatsende hovedstadsklubben.

Mbappe samt et selvmål lå bak søndagens seier.

Monaco tok bronsemedaljene i Ligue 1 denne sesongen, mens Lyon ble nummer fire.