NORSK FOTBALL: Eliteseriens nye logo.

Ny cup-BOMBE: Eliteserie-klubb med sjokk-exit

25. mai 2017

EliteserienFotball

Vikings sesong går fra vondt til verre. I cupens 2. runde ble det 1-3-tap mot EIK i Egersund. Samtidig tok Stabæk seg trygt videre i bortemøtet mot Asker.

Viking har fått en skrekkelig start på årets sesong. Stavanger-laget er tabelljumbo i Eliteserien, men torsdag fikk trener Ian Burchnall og hans mannskap nok en nedtur. Det ble tomålstap mot 2.-divisjonslaget Egersund i cupens 2. runde, i en kamp der Viking måtte spille med ti mann i nesten en time. EIK slo Viking ut av cupen for aller første gang.

I Asker vant Stabæk oppskriftsmessig 5-0. Sindre Mauritz-Hansen scoret hattrick i oppgjøret, mens Luc Kassi og Alex Tchuimeni-Nimely sørget for bæringenes øvrige mål i oppgjøret.

Marsjordre

I Egersund sendte Bob Sumareh hjemmelaget i føringen etter 18 minutters spill. Han var sikker alene mot Vikings unge keeper Amund Wichne. Vikings førstekeeper Iven Austbø ble hvilt for anledningen.

Etter 34 minutter ble oppgaven enda tyngre for gjestene, da Hassan Usman Sale felte Sumareh og ble utvist. Mathias Bringaker ga imidlertid laget fra Eliteserien nytt håp etter 50 minutters spill. Spisstalentet utnyttet en keepertabbe og brakte balanse i regnskapet.

Lykken var imidlertid kortvarig for bortelaget. Etter en drøy time sto det 2-1 i målprotokollen. Wichne bokset et innlegg fra høyre ut, men like utenfor boksen lå Chris Sleveland og ventet på nedfallsfrukten. EIK-spilleren plasserte ballen lavt ned i venstre hjørne, og Egersund-fansen været en cupbombe.