Carew: Dette er den beste treneren jeg har hatt

Publisert kl28 mai 2017 13:45 by Jakob K. Gregersen

NORGE: John Carew ute på gresset før avspark i EM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Kypros og Norge på Antonis Papadopoulos stadion i Larnaca. | NTB Scnapix

Nordmannens klubb-CV lyder som følger: Vålerenga, Rosenborg, Valencia, Roma, Besiktas, Lyon, Aston Villa, Stoke og West Ham.

Vi skal ikke ramse opp alle trenerne og managerne han har hatt, men la oss nevne noen: Rafael Benitez, Gerrard Houllier, Fabio Capello, Vicente del Bosque, Martin O’Neill og Egil «Drillo» Olsen.

Likevel er ingen av disse John Carews favorittmanager.

Det fortalte han til VG i forbindelse med Rosenborgs 100-årsjubileum på Lerkendal forrige uke.

– Jeg har alltid rangert Nils Arne Eggen øverst. Det har jeg vært klar på gjennom hele karrieren. Han er den beste treneren jeg har hatt og det mener jeg fortsatt.

– Hva er det som gjør han så spesiell?, spør VG-reporteren.

– Han er fantastisk. Jeg var heldig å ha ham på en viktig tid av min karriere. På spillerutvikling og det å bygge et lag med det materiale du har… Det er enkelt å være trener i utlandet i forhold til den jobben han har gjort. I utenlandske storlag kan du kjøpe hvilke spillere du vil, mens Eggen har bygd et lag her og tatt det til kvartfinale i Champions League. Det snakker for seg selv.

ÅR 2000: John Carew (t.v) og Nils Arne Eggen da de begge var i Rosenborg.NTB Scanpix

LES OGSÅ: RBK-spiller et steg nærmere prøve-VM