Burnley-manageren tviler på at det kommer til å skje: – Det kan vi bare glemme

Publisert kl22 april 2020 10:19 by Redaksjonen

I OPPHETET DISKUSJON: Sean Dyche og Jürgen Klopp. | Reuters

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Burnley-manager Sean Dyche sier at spillerne ikke trenger en full sesongoppkjøring før de er klare for å spille Premier League-kamper igjen.

– Vi opplever eksepsjonelle tider, og da kreves eksepsjonell tenkning. Om spillerne må nøye seg med et kort vindu for å komme i form og bli klare til å spille kamper, så tror jeg de vil godta det, sier han i et intervju med BBC Radio 5 Live.

– Jeg ville iallfall godta det.

Det gjenstår 92 kamper i Premier League, og for ligaens og klubbenes økonomi er det svært viktig å spille sesongen ferdig. Om den avbrytes, mister man enorme beløp i TV-inntekter.

– Vi sier til spillerne at vi mener det er en stor sjanse for at seriespillet vil starte igjen, og at de må være mentalt og fysisk klare når det skjer, sier Dyche.

LES OGSÅ: Herlig tilbud: Slik får du gratisspill når Eliteserien endelig starter

Internkamper

– At de får en ordentlig preseason før vi starter igjen kan vi bare glemme, men spillerne er sunnere og bedre trent i våre dager. De passer på formen selv når det ikke er kamper, og da kan vi forsere treningsarbeidet raskere.

Dyche er ingen tilhenger av å spille treningskamper mellom de ulike lagene før serien starter igjen.

– Da vil det være en viss fare for at viruset spres igjen. Jeg tenker at vi i stedet får råd om å spille internkamper. For eksempel kan vi få tre uker til sesongforberedelser hvor hver klubbs spillere er isolert fra de andre og bare trener og spiller internkamper.

«THE GINGER ONE»: Burnley-manager Sean Dyche.AFP

GPS-trening

Dyche holder kontakten med spillerne fra sitt hjemmekontor og sier at treningsarbeidet blir GPS-overvåket.

– Den første tiden sa jeg til spillerne at de skulle slappe av litt, 10-12 dager uten noe strukturert trening. Etter det har vi trappet opp arbeidet gradvis, og nå trener de med en GPS-enhet. De har fått beskjed om å gjøre treningsarbeid på godt nivå og med god intensitet, sier han.

– Ennå har vi ikke fått vite når vi kan møtes igjen og trene sammen, og derfor er det fortsatt ganske flytende. Vi prøver å peile ut en kurs og finne en balanse mellom å gi spillerne en god følelse og få dem til å fokusere på det som venter.

LES OGSÅ: Sjekk hvem som er oddsfavoritt til å bli toppscorer i Eliteserien

SJEF: Burnley-manager Sean Dyche.Reuters

(©NTB)