FOTBALLEKSPERTER: Morten Langli og Rune Bratseth følger blant annet Champions League.

Bratseth i studio om lagets trener: Han må få sparken

Christian August Cederblad

18. mai 2020

BundesligaFotball

Tidligere Werder Bremen-kaptein Rune Bratseth gremmet seg i studio til Viasat da Bayer Leverkusen slo Werder Bremen 4-1 i Bundesliga mandag kveld.

Ja. Bayer Leverkusen leverte framover på banen, men Werder Bremens forsvarsspill var samtidig under enhver kritikk. I sin tid var Rune Bratseth selve klippen i midtforsvaret til Werder Bremen. En slik kapasitet har slett ikke dette laget.

– Dette var bare nitrist. Vi visste at forsvaret deres var «så der» og kanskje verre enn «så der» også, og så er det kanskje verre enn noensinne etter en lang pause, sa Bratseth til Viasat.

Bratseth mener at Werder Bremen må ta grep raskt.

– Dette bør være den siste kampen til treneren Florian Kohfeldt, fastslo Bratseth.

Etter en forsiktig innledning skjedde det mye på kort tid. 28 minutter var spilt av 1. omgang da bortelaget tok ledelsen etter en heading av Kai Havertz (20).

Bare to minutter senere kom utligningen. Etter en corner endte det med at Theodor Gebre Selassie fikk ballen i mål med hælen til 1-1. Det var Werder Bremens første hjemmescoring siden november.

FOTBALLEKSPERT: Rune Bratseth.

Sju mål

2-1-scoringen kom bare tre minutter etter der igjen. Igjen kom målet på en heading, og igjen var det Kai Havertz som stanget det presise innlegget til Kerem Demirbay på første stolpe i mål. Havertz har scoret i tre kamper på rad, og på de siste ni kampene er det blitt sju mål og seks assists på 20-åringen. Ikke rart at han er blitt en av Europas heteste spillere.

15 minutter inn i 2. omgang hadde Werder Bremen en alle tiders sjanse til å utligne til 2-2, men i stedet endte det med en glitrende kontring for bortelaget. Det flotte angrepet ble avsluttet med at høyrebacken Mitchell Weiser headet inn 3-1.

Ifølge whoScored.com er Bayer Leverkusen det første laget i Bundesliga til å score tre mål på hodet siden Schalke gjorde det samme mot Stuttgart i 2014.

Lek

4-1 kom med 12 minutter igjen å spille. Bortelaget lekte seg med Werder Bremen-forsvaret, og til sist var det allerede nevnte Kerem Demirbay som vippet inn ballen.

Bayer Leverkusen var effektive i angrep, men sannelig var det slett forsvarsspill av Werder Bremen gjennom store deler av kampen også. Werder Bremen er nest sist på tabellen og styrer mot nedrykk etter denne sesongen.

I hvert fall om ikke forsvarsspillet blir bedre. Og det fort.

FOTBALL: The beautiful game.