Bekreftet: NFF saksøker TV 2

Publisert kl06 april 2017 18:39 by Redaksjonen

KJENT FJES: Fotballprofil Davy Wathne. | NTB Scanpix

Det kommer fram i en pressemelding fra de tre fotballaktørene torsdag ettermiddag.

TV 2 har i forbindelse med sine FotballXtra-sendinger vist scoringer og høydepunkter underveis i sesongens to første eliteserierunder. Praktisk er dette løst ved å legge inn nyhetssendinger hver halvtime mens kampene spilles.

Den praksisen har skapt harme både hos rettighetshaver Discovery og hos Norges Fotballforbund. NFF og selskapet Fotball Media, som forvalter fotballrettighetene rundt Eliteserien, hevder at TV 2s praksis er et brudd på gjeldende regelverk.

– TV 2 bryter etter vår oppfatning med et regelverk som i utgangspunktet er ment for å sikre allmennhetens behov for informasjon ved å gi fjernsynsselskap tilgang til å sende korte utdrag fra begivenheter av stor interesse for allmennheten i generelle nyhetssendinger. Ved å avbryte FotballXtra med sportsnyheter en rekke ganger innenfor programflaten er formålet i realiteten å sikre mer innhold og seere til studiosendingen, og dette bryter med norsk fotballs medierettigheter og de eksklusive rettighetene norsk fotball har solgt til Discovery, sier daglig leder i Fotball Media, Knut Kristvang.

LES OGSÅ: Bendtner-spørsmålet Hareide ikke vil svare på