Avslører årsaken til den spesielle målfeiringen

Publisert kl28 november 2020 01:22 by Ole-Jørgen Wiig

SPESIELL FEIRING: James Maddison, Dele Alli og Ben Chilwell. | AP / Reuters

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

En spesiell målfeiring blir brukt av flere Premier League-stjerner.

James Maddison, Jack Grealish, Dele Alli, Ross Barkley og Ben Chilwell har alle gjort den samme feiringen, nemlig å utgjøre en A med hendene etter at de har scoret.

Nå avslører Maddison årsaken til hvorfor de gjør det.

– Vi har en liten gruppechat som heter «The Avengers», forklarer Maddison i et intervju med EA Sports.

Medlemmene i gruppen skal være Maddison, Barkley, Grealish, Chilwell, Dele Alli og John McGinn.

LES OGSÅ: Engelsk avis avslører hvilke to klubber Guardiola avviste

Snart tilskuere tilbake

Snart kan fansen få se feiringen live på tribunene igjen. Tidligere i uken ble det klart at den britiske regjeringen går inn for at tilskuere igjen kan slippes inn på britiske idrettsarenaer. Så mange som 4000 personer kan få se idrett fra tribunen.

Hvor mange som får tilgang til å følge idrett fra tribuneplass er avhengig av smittetrykket i det aktuelle området der idrettsarrangementet finner sted. Der smitten er lav, kan så mange som 4000 personer bli sluppet inn på utendørs arrangementer.

Oppmykningen av restriksjonene vil gjelde fra 2. desember, da den nåværende nasjonale nedstengningen opphører.

Arrangementer som finner sted i områder med høyt smittetrykk vil måtte fortsette å avvikle sine aktiviteter bak lukkede dører.

Nivåer

Det er laget et nivå-system for å klassifisere de ulike områdene i Storbritannia med hensyn til smittetrykk. Det er idrettsarenaer som tilhører nivå én som vil få slippe inn flest fans i tiden som kommer.

På arenaer med plass til under 8000 tilskuere i disse områdene, vil det riktignok ikke bli gitt tillatelse til å slippe inn 4000 personer. Her åpnes det i stedet for å selge billetter tilsvarende halve kapasiteten.

De klubbene som ligger i områder som faller inn under definisjonen av nivå to, kan slippe inn 2000 tilskuere. På nivå tre blir kampene fortsatt spilt for tomme tribuner.

Statsminister Boris Johnson er samtidig tydelig på at nivåsystemet vil bli skjerpet fra 2. desember. Det betyr at flere områder vil falle inn på høyere nivå enn tidligere.

Digger du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

BLID: Tottenhams Dele Alli.AP